Folk med lange tommelfingre laver flest tastefejl på mobilen
lange tommelfingre sms tastefejl

Taste-evnen hos 27 forsøgsdeltageres er blevet testet på en iPhone 6 og en Nexus 6P i det nye studie. (Foto:Shutterstock)

Taste-evnen hos 27 forsøgsdeltageres er blevet testet på en iPhone 6 og en Nexus 6P i det nye studie. (Foto:Shutterstock)

12 februar 2020

Folk med små, tykke pølsefingre fumler lidt ekstra med mobiltasterne. Eller gør de?

Ny dansk forskning viser, at det er længden – ikke tykkelsen – af fingrene, der er årsag til flest stavefejl i en hurtig SMS.

Formen på dine hænder og fingre er nemlig afgørende for, hvor præcist du rammer tasterne på din smartphone, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

»Vores undersøgelse viser, at lange tommelfingre i sig selv kan forklare 12 procent af alle de fejl, som brugerne laver, når de skal ramme bestemte punkter på skærmen og holder mobilen med én hånd,« siger Henning Pohl, som er postdoc ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet i pressemeddelelsen.

 

Han har sammen med en gruppe datalogi-studerende lavet undersøgelsen, som er den første, der faktisk sætter tal på, hvad håndens facon betyder for antallet af tastefejl.

Pohl håber, at den nye viden kan hjælpe mobil-producenter til at designe telefoner, der fungerer bedre til alle slags hænder.

Men indtil det sker, bør langfingrede mennesker så ikke bare købe en større mobil? Nej, lyder svaret fra Pohl i pressemeddelelsen:

»Hvis man nu har store hænder, kan man være fristet til at købe en rigtig stor telefon. Men det er ikke nødvendigvis en fordel, tyder vores studie på – i hvert fald ikke når det gælder brugeroplevelsen. Før du køber en telefon, er det en god idé at prøve at holde den i hånden og tjekke, om du er nødt til at dreje din hånd på mærkelige måder for at kunne røre alle dele af skærmen.«

 

al

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.