Elon Musk-quiz: Hvad ved du om virkelighedens Iron Man?
Nu har Elon Musk også fået fingrene i Twitter. Har du styr på et af de mest kontroversielle og magtfulde mennesker på kloden?
elon musk quiz

Elon Musk har revolutioneret el-bilen -  blandt andet! Men hvad ved du ellers om ham?  (Attribution-Share Alike 3.0 Unported/Duncan.Hull)

Elon Musk har revolutioneret el-bilen -  blandt andet! Men hvad ved du ellers om ham?  (Attribution-Share Alike 3.0 Unported/Duncan.Hull)

Rygtet går, at skuespilleren Robert Downey Jr. mødtes med Elon Musk, da han skulle skabe karakteren Tony Stark inden optagelserne af Iron Man. Superhelten skulle nemlig bygges på baggrund af den innovative tech-nørd. 

Elon optræder også glimtvis i Iron Man 2. 

Men alting er ikke sjov og løjer for verdens rigeste mand - eller for resten af os, der lever for en brøkdel af de 264 milliarder dollars, manden er værd. 

Videnskabsquiz

Quizzen er baseret på Videnskab.dk's artikler om Elon Musk. 

Det er altid vigtigt at være kritisk - også overfor Videnskab.dk. Du kan få uddybet påstandene i quizzen ved at følge links til artiklerne undervejs. 

Nu har Elon Musk lavet en handelsaftale med Twitter om at købe en majoritetsaktie i det sociale medie, der er blandt de allerstørste i verden, for svimlende 44 milliarder dollars. 

Det betyder nu, at Musk kan lægge Twitter oveni sin portefølje, der blandt andet tæller:

  • Tesla, der producerer el-luksusbiler
  • Rumfartøjs-fabrikanten SpaceX, som samarbejder tæt med NASA om at sende astronauter til Månen (og måske Mars)
  • Neuralink, der udvikler celler, som skal indoperes i hjernen
  • Boring Company, et boreselskab, der understøtter udviklingen af de absurd hurtige Hyperloop-tog. 

Det går altså utroligt stærkt for den ambitiøse 48-årige. 

Har du styr på, hvad giganten egentlig har gang i? 

Test dig selv!

Du kan også teste dig selv i vores mange andre videnskabelige quizzer, som du finder her. 

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk