Elon Musk med endnu en vild ide: Rejs overalt på Jorden på under en time
Kilde: 
02 oktober 2017

Fra New York til Shanghai på 39 minutter med en topfart på 28.968 kilometer i timen.

Sådan lyder ambitionen bag Tesla- og SpaceX-milliardæren Elon Musks nyeste og vildeste ide, skriver det amerikanske teknologimedie theverge.com.

Elon Musk præsenterede ideen ved en international rumfartskonference i Adelaide i Australien i sidste uge.

»Hvor som helst på Jorden på under en time,« var underrubrikken, der skulle sælge ideen om at bruge SpaceX’s kommende mega-raket BFR (det står for Big Fucking Rocket) til at sende et rumskib afsted for at lande et helt andet sted på Jorden - altså nogenlunde som kommerciel flyvning, bare med rumfartøjer.

Både raketten og rumskibet er stadig kun en teoretisk idé lige nu, men Elon Musk fortalte ved samme lejlighed, at han håbede, at man ville tage de første skridt ind i byggeprocessen om seks til ni måneder, fortæller theverge.com.

SpaceX har allerede lykkedes med at lette og lande 16 såkaldte Falcon 9-raketter på landingsplatforme i vand og på land i træk, og det er den metode, der skal bruges, når Elon Musk vil bruge rumskibe til at rejse rundt på Jorden.

Han fortalte i øvrigt, at han regnede med, at rejsen ville koste det samme som en normal flybillet, skriver theverge.com, der dog også pointerer, at det udsagn, som mange andre ved præsentationen, ikke umiddelbart blev uddybet.

Du kan se den pompøse promoveringsvideo bag projektet i toppen af artiklen.

Ved konferencen fortalte Elon Musk desuden om SpaceX nyeste Mars-planer.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.