Genredigering kan gøre dine tomater stærke som chili i fremtiden
Kilde: 
09 januar 2019

Glem alt om chili og andre krydderier til at spice salaten op. Forskere er nemlig godt i gang med at knække koden til, hvordan man laver stærke tomater.

Det skriver The Guardian.

Brasilianske og irske forskere har i et nyt studie undersøgt, hvordan man kan ’høste’ de kemikalier (capsaicinoids), der giver chilier deres stærke smag, og inkorporere dem i tomatplanten.

Faktisk er tomater og chili udviklet af den samme art, forklarer Agustin Zsögön fra Fedeal University of Viçosa i Brasillien. Han er en hovedforskerne bag det nye studie, der er udgivet i Trends in Plants Science Journal:

»Alle generne til at producere capsaicinoids eksisterer allerede i tomatplanten – de er bare ikke aktive,« siger han ifølge The Guardian.

Gennem brug af gensaksen, CRISPR, vil forskerne forsøge at aktivere generne, der resulterer i en stærk smag i tomaterne.

I fremtiden kan vi dermed altså måske købe stærke tomater i supermarkedet, og Augustin Zsögön siger ifølge The Guardian, at han personligt ser frem til at lave en stærk tomatguacamole.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.