DNA-prøve afliver konspirationsteori: 'Fange nummer 7' var nazisten Rudolf Hess
Kilde: 
25 januar 2019

Har du hørt historien om, at det slet ikke var topnazisten Rudolf Hess, men en dobbeltgænger, der afsonede en livstidsdom i Spandau-fængslet efter nazisternes krigsforbrydelser?

Denne teori er nu endegyldigt blevet afvist med en DNA-prøve, der kan konstatere 99,99 procent sandsynlighed for slægtskab mellem 'fange nummer 7', som Rudolf Hess blev kaldt, og en fjern og anonym slægtning til ham.

Det skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ: Holocaust: Nazisterne dræbte cirka 1,5 millioner jøder på 100 dage

Selv Rudolf Hess' læge i Spandau-fængslet troede, at der var tale om en dobbeltgænger, skriver The Guardian. Blandt andet, fordi den indsatte nægtede at se sin familie og påstod at lide af hukommelsestab.

Imidlertid har man gemt en blodprøve, der er taget fra fange nummer 7 i 1982, og efter det er lykkedes forskerne bag studiet at finde en fjern slægtning til Rudolf Hess, har man kunnet sammenligne den gamle blodprøve med en blodprøve fra slægtningen.

Normale faderskabstests virker ikke på så fjerne slægtninge, med ved at fokusere på Y-kromosomerne kunne forskerne konkludere, at der var en slægtsskabslinje, hvor Y-kromosomer er blevet videregivet fra far til søn og så videre.

Laboranterne, der udførte testen, blev ikke på forhånd informeret om, hvilken historisk person der var tale om.

LÆS OGSÅ: Arkæolog: Lad nyopdaget nazi-ubåd blive på bunden af Skagerrak

Rudolf Hess blev sammen med en række andre topnazister dømt under Nürnbergprocessen. Mens andre blev idømt dødsstraffe, var han en af dem, der fik livstid i fængsel.

Straffen skulle afsones i Spandau-fængslet i Berlin, hvortil han ankom i 1947 som 'fange nummer 7'.

I 1987, da han var den eneste indsatte tilbage i fængslet, begik han selvmord.

Studiet er publiceret i Forensic Science International Genetics.

ele

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.