Danmark skal afholde verdens første Big Science-samling
Kilde: 
19 maj 2017

Det Europæiske Center for Højenergifysik, CERN, og Den Europæiske Rumorganisation, ESA, er bare to af de organisationer, der lægger vejen forbi i februar 2018, når Danmark er vært for den første konference for den såkaldte Big Science-branche. 

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse

Titlen 'Big Science' betegner de organisationer, som spenderer milliarder af kroner på højteknologiske produkter og løsninger hvert år, fordi de udfører opgaver, hvor alt skal være ekstremt præcist. 

I alt deltager otte højteknologiske institutioner, og der er meningen, at de på konferencen skal fremlægge de løsninger eller produkter, de har brug for.

Herefter kan de deltagende europæiske virksomheder byde ind på at lave de produkter eller løsninger, der efterspørges. Ministeriet håber på cirka 1.000 deltagende virksomheder. 

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse og BigScience.dk, der står bag arrangementet, og de håber at kunne skabe rammer for, at danske virksomheder kan få flere opgaver i branchen. 

»Den mest avancerede forskning i verden sprænger rammerne for, hvad vi ved og forestiller os. Men Big Science er også big business. Når repræsentanter fra de otte største forskningsfaciliteter kommer til Danmark, giver det danske virksomheder unikke muligheder for at få del i et højteknologisk marked for milliarder,« siger uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, til pressemeddelelsen

Arrangementet skal foregå 26. til 28. februar 2018 i København. 

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.