Danmark får verdens første blockchain-center
Kilde: 
15 juni 2017

Danmark skal være det første land i verden med et forskningscenter i blockchain-teknologier, skriver IT-Universitetet i en pressemeddelelse.

Og hvad er det så lige, at blockchain-teknologi er?

Blockchain er en computerteknologi, som gør, at man overfører værdier direkte udenom en tredjemand, som eksempelvis banker. (Læs også faktaboks)

Blockchain giver sikkerhed

Blockchain er et netværk, som alle med en internetforbindelse kan være med til, og man behøver ikke nogen ekstra servere, men bruger hinandens computere.

Transaktionerne bliver sendt i små kæder af blokke og kan ikke røres ved af to brugere samtidig. Det er således en særdeles sikker måde at overføre værdier på og giver samtidig en gennemsigtighed, så man selv kan følge med i sine værdi-overførsler.

Til efteråret slår IT-Universitetet nemlig dørene op for European Blockchain Center, som skal forske i muligheder for brugen af blockchain-teknologi.

I alt regner de med, at 10-15 forskere kommer til at være tilknyttet centret.

»Flere private og offentlige er allerede i fuld gang med at udvikle blockchain-baserede løsninger, som potentielt vil kunne gøre det lettere at sikre, at alverdens it-systemer arbejder efter hensigten,« fortæller Roman Beck, der er professor ved IT-Universitetet og initiativtager til det nye forskningscenter, ifølge pressemeddelelsen.

»Det skaber en masse muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt, men der bliver også udfordringer, både kulturelle og juridiske, bl.a. fordi blockchains af natur er transparente. Disse områder vil vi også arbejde med,« fortsætter han, ifølge pressemeddelelsen.

Nu skal Danmark så have et forskningscenter, som kan undersøge mulighederne for brugen af blockchain-teknologien.

agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.