A.P. Møller Fonden donerer 100 millioner kroner til robotforskning på SDU

A.P. Møller Fonden har doneret 100 millioner kroner til robotforskningen på SDU.

Pengene skal bruges til at udvide de nuværende faciliteter med en topmoderne bygning, der ventes at stå klar 2022, skriver SDU i en pressemeddelelse.

»Vi er meget taknemmelige for donationen, som kommer til at styrke robotforskningen betydeligt. Robotområdet er allerede i dag på allerhøjeste internationale niveau, og med den store donation kan universitetet opføre en ny bygning til området,« siger bestyrelsesformand for SDU Niels Thorborg i pressemeddelelsen.

»Det betyder, at vi får optimale rammer til at videreudvikle forsknings-, innovations- og uddannelsesmiljøet indenfor robotområdet. Byggeriet kommer således både vores studerende, forskere og i sidste ende erhvervslivet til gavn,« tilføjer han.

Han understreger desuden, at donationen spiller godt sammen med den investering på over 100 millioner kroner, som SDU i foråret 2018 afsatte til at bygge et avanceret laboratoriemiljø for at understøtte forskning, uddannelse og samarbejde med erhvervslivet.

Instituttets forskning og uddannelser er vokset langt ud over bygningens eksisterende rammer og en del studerende og medarbejdere er placeret i midlertidige bygninger.

Derfor har SDU længe haft et ønske om en tilbygning til instituttet på ønskesedlen. Det ønske går nu i opfyldelse med fondens donation på 100 millioner kroner til en ny bygning.

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Annonce: