Årets vildeste selfie er taget af en astronaut på rumvandring
Et skær af vores blå planet anes i Jessica Meirs rumhjelm.
nasa astronaut jessica meir selfie rumselfie

Det er ikke umiddelbart til at se, men denne selfie er taget over 300 kilometer ude i rummet. (Foto: Jessica Meir)

Det er ikke umiddelbart til at se, men denne selfie er taget over 300 kilometer ude i rummet. (Foto: Jessica Meir)

Hvis der findes en pris for ’Årets vildeste selfie’, bør den nok gå til NASA-astronaut Jessica Meir, som har lagt den måske sejeste selfie nogensinde op på Twitter.

»Fint, visiret slået op denne gang – men i det mindste kan man stadig se den storslåede jord,« skriver Meir blandt andet i sit tweet.

Billedet er taget lige uden for Den Internationale Rumstation (ISS), hvor Meir har været en del af besætningen siden september 2019.

På selfien til venstre har Meir slået sit visir op, så man kan se hendes ansigt. Man kan også ane en refleksion af det kamera, hun har taget billedet med.

På et andet foto i sit tweet har hun fanget sit spejlbillede i rumstationens solpaneler, og i baggrunden ses Jordens karakteristiske blå skær. I hænderne holder hun sit godt beskyttede Nikon-kamera, som hun også nævner i tweetet.

Den kvindelige astronaut var desuden en af de to kvinder, som sidste år deltog i en verdenshistoriens første rumvandring uden mandlig deltagelse.

Meir er tilsyneladende en entusiastisk rumfotograf, og har delt mange smukke billeder fra rummet på sin Twitter-profil.

Blandt billederne er også en anden selfie fra rummet, hvor hun har visiret nede, »fordi vores fantastiske planet Jorden er langt smukkere end mig,« skriver hun ydmygt:

 

LÆS OGSÅ: Fantastisk billede: Historisk rumsonde med kurs mod Månen tager selfie med Jorden

LÆS OGSÅ: Top 10: Curiositys bedste billeder fra Mars

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.