Forskere giver svar: Hvad er den bedste slankekur?
Januar er slankekurenes måned, men hvilken slags kur er den bedste? Det gav to forskere, som er eksperter på området, svar på i en livechat på Videnskab.dk.

Man kan let blive forvirret, når man læser om slankekure. Få svar på dine spørgsmål, når Videnskab.dk afholder en live-chat med to kompetente forskere på området. (Foto: Shutterstock)

Man kan let blive forvirret, når man læser om slankekure. Få svar på dine spørgsmål, når Videnskab.dk afholder en live-chat med to kompetente forskere på området. (Foto: Shutterstock)

 

Januar. Måneden, hvor din dårlige samvittighed over, hvor meget ædelse du har skovlet ind i svælget, banker på endnu en gang.

Du kender rutinen: Dit udvidede korpus må udsættes for en omgang hårdhændede pinsler, indtil din normale figur dukker op i spejlet igen. Men hvilken slags kur er den bedste?

Det kunne man få svar på i en livechat på Videnskab.dk.

Klar til at svare på spørgsmål sad de to forskere Thomas Meinert Larsen og Morten Zacho, som begge er eksperter på området.

Chatten finder du nederst i artiklen.

Hvordan bør man spise for at tabe sig?

Fakta

Klar til at svare på dine spørgsmål sidder: Thomas Meinert Larsen. Han er lektor ved Københavns Universitet og forsker i kost og fedme-behandling. Morten Zacho. Han er idrætsfysiolog og projektleder ved Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet. De fleste kender ham nok fra TV2's program 'Go'kur 2014', hvor han vejledte forsøgspersonerne i deres fysiske træning.

Her kan du også læse dig klogere på hvordan fedtet spiller ind på vægten:

Fedme og slankekure er som bekendt et område, som er spækket med myter. Og selvom vennernes ekspertise og gode råd selvfølgelig er prisværdige, bør du læse artiklen 'Ti myter om fedme og slankekure', som går kritisk til nogle af de mest populære vandrehistorier i folkemunde på området. 

Det fundamentale spørgsmål for dem, som vil tabe sig, er, hvordan kosten skal sammensættes. Og der er ikke noget at sige til, man kan blive forvirret.

Skal man først og fremmest have et lavt indtag af kulhydrater for at få en høj forbrænding? Skal man sørge for at få masser af proteiner? Skal man spise som i stenalderen? Eller bør man i virkeligheden lade være med at gå på slankekur, fordi det kan være skadeligt fysisk og psykisk

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som brugerne kunne få svar på, da to kompetente forskere stillede op til livechat om slankekure.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk