Sprogligt stærk studentermedhjælper med interesse for video søges til Videnskab.dk

Videnskab.dk søger en grundig studentermedhjælper til journalistiske opgaver og kommunikationsopgaver.

Videnskab.dk's logo
Annonce:

Ved du, hvor kommaet skal stå? Ville du brillere i en stavekonkurrence? Er du interesseret i videoproduktion? Og har du sans for god formidling, journalistik og/eller kommunikation?

I så fald er du måske Videnskab.dk’s nye medarbejder!

Vi søger en sprogligt stærk studentermedhjælper til at varetage journalistiske opgaver, kommunikationsopgaver og SoMe-videoproduktion. Dette kræver, at du har styr på retskrivning og grammatik, men – lige så vigtigt – at du er reflekteret om, at indhold og layout er troværdigt, forståeligt og præsenteres bedst muligt.

Du kommer primært til at arbejde sammen med Videnskab.dk’s video- og podcastredaktioner, hvor du vil skrive de artikler, der skal lokke læserne ind i det audiovisuelle univers. Du vil også komme til at lave korte videoer til vores sociale medier, så interesse og forståelse for kommunikation på sociale medier er en klar fordel.

Om jobbet

 • Du skal skrive og redigere tekster og artikler samt tilpasse dem til publicering på web.
 • Dette indebærer en grundig kvalitetssikring af artikler – fra sprog, tegnsætning og formidling til faktatjek og grafisk opsætning.
 • Du vil også komme til at lægge indhold ind i vores CMS (WordPress) og tilpasse det til publicering på web med ekstraudstyr som billeder, videoer, faktabokse og links.
 • Du skal optage og redigere korte SoMe-videoer.
 • Du skal være indstillet på at arbejde sammen med flere forskellige redaktioner og på forskellige projekter.
 • Nogle opgaver vil være fast tilbagevendende hver uge, mens andre vil variere og opstå hen ad vejen.

Om dig

 • Du er under uddannelse indenfor journalistik eller kommunikation og har minimum et år tilbage som studerende, gerne mere.
 • Du ligger inde med en veludviklet sans for journalistik og/eller kommunikation samt lysten til at arbejde med digital formidling.
 • Du har det sorte bælte i sprog, så du både kan stave, sætte kommaer og formidle æggende og dækkende.
 • Du er desuden grundig, omtænksom og forstår vigtigheden af at tænke kritisk og sætte troværdigheden og brugerens forståelse først. Du behøver ikke have erfaring med videnskabsstoffet, men du er reflekteret og har øje for vigtige forbehold og faldgruber.
 • Du er pligtopfyldende og arbejder effektivt.
 • Ansvar skræmmer dig ikke, og du er god til at arbejde selvstændigt.
 • Du har mod på at arbejde sammen med mange forskellige mennesker og er god til at kommunikere med dine kollegaer.
 • Hvis du har interesse eller færdigheder i forhold til redigering af video er dette en fordel, men det er ikke et krav.

Om os

 • Videnskab.dk sætter som Danmarks største videnskabsmedie dagsordenen på videnskabsstoffet og er Nordens største nyhedsmedie på området. Sitet besøges af over 1 million brugere om måneden.
 • Vi lægger vægt på at bringe både kloge, skarpe nyheder, men også sjove og underholdende historier, der giver brugerne et smil på læben eller en aha-oplevelse.
 • Vi arbejder med mange målgrupper og udkommer på mange platforme.

Praktisk

Videnskab.dk holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder – tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Rådhuspladsen. Nogle opgaver vil kunne løses hjemmefra, mens andre kræver fysisk tilstedeværelse.

Jobbet er lønnet efter statens overenskomst med HK for studentermedhjælpere.

Arbejdstiden kan variere og planlægges efter dit skema, men vil typisk ligge på omtrent 10-15 timer om ugen i almindelig arbejdstid.

Annonce:

Vi holder løbende samtaler med relevante kandidater, og opfordrer derfor til at du søger hurtigst muligt. Hvis du ønsker du at søge stillingen bedes du sende dit CV og en kort ansøgning til Kristian Højgaard Nielsen på khn@videnskab.dk. Har du spørgsmål til stillingen, kan du også skrive hertil.

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts