KORT NYT FRA UDLANDET:
De enzymer som ligger til grund for koffein har udviklet sig hver for sig i henholdsvis kaffe, the og chokolade, skriver Phys.org. Den populære koffein stammer altså ikke fra en fælles forfader, men er opstået hen af vejen i ingredienserne til de tre delikatesser. Den nye viden skyldes, at forskerne nu har kortlagt koffeins genom. Den videnskabelige bedrift kan komme alle kaffe-elskere til gode.
»Det vil være muligt for os at drage nogle konklusioner om, hvad der gør kaffe særligt, når vi nu kan undersøge kaffe-genomet og de gener, som er knyttet til kaffe,« siger forsker Phillippe Lashermes fra French Institute of Research for Development.
Den nye viden vil ikke kun komme trætte mennesker til gode. Ny viden om kaffe vil ifølge forskeren også være godt for verdensøkonomien, hvor kaffe som eksportvare især har stor betydning for lande med et tropisk klima.
Det nye forskningsresultat er udkommet i det anerkendte tidsskrift Science.
Læs også:
Derfor kvikker kaffe dig op om morgenen
Sådan påvirker den daglige kop kaffe din sundhed
Hvordan drikker man kaffe i rummet?
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp