KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
Et nyt forskningsprojekt vil afdække, hvorfor børn og unge ikke længere er aktive i naturen – og gøre noget ved det.
Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.
Ifølge pressemeddelelsen viser flere nyere undersøgelser fra Danmark, Norge og andre lande, at naturen og uderummet i dag har mindre betydning som social mødeplads for børn og unge i fritiden.
Kun cirka 25 procent kommer ud hver dag, mens det tidligere var langt over halvdelen – i stedet er computere, mobiltelefoner og organiseret idræt begyndt at fylde meget for børnene, skriver Syddansk Universitet.
Over de næste fem år vil det nye forskningsprojekt undersøge, hvorfor unge vælger naturen fra og komme med bud på, hvordan man får dem derud igen.
»De fysiske rammer har betydning for naturoplevelsen og deltagelsen i idræts- og friluftsaktiviteter og vi ser, at det også er muligt at få naturoplevelser i anlagte faciliteter og miljøer, som for eksempel naturlegepladser, mountainbike-spor og strandparker,« lyder det i pressemeddelelsen fra Søren Andkjær, lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet og leder af projektet.
Det nye projekt hedder ’NatureMoves – Børn og unges naturoplevelser og friluftsliv – nye steder og nye muligheder’.
Læs også:
Grundforskere sætter naturen på politikernes dagsorden
Et sundt og bæredygtigt samfund starter i skolen
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb