KORT NYT FRA UDLANDET
Hvornår finder vi tegn på liv i rummet? Det er spørgsmålet, som de fleste gerne vil have svar på. Nu er nogle forskere kommet et lille skridt nærmere, de har nemlig opdaget et stort, organisk molekyle i en gassky 27.000 lysår væk fra Jorden. Det skriver BBC.com.
Molekylet hedder i-propyl-cyanid, og dets kulstofstruktur er meget tæt på nogle af de komplekse og organiske molekyler, som skaber liv. I-propyl-cyanid er ifølge forskerne det største og mest komplekse molekyle fundet i en gassky til dato.
Studiet viser ifølge forskerne, at universet kan indeholde flere komplekse molekyler så som amino syrer, som er vigtige for livet på Jorden.
»Amino syrer på Jorden er byggeklodser for proteiner, og proteiner er meget vigtige for livet, som vi kender det. Spørgsmålet er så, om der er liv et eller andet sted i rummet?« siger Arnaud Belloche, der er fra Max Planck Institute for Radio Astronomy og hovedforfatter på studiet, til BBC.com.
En forsker, som ikke har været en del af studiet, er meget begejstret for fundet.
»Det ser ud til, at der er ret meget af det her molekyle derude. Det kan indikere, at denne organiske struktur muligvis er meget almindelig, og måske endda normen, når det kommer til simple organiske molekyler i rummet,« siger Matt Griffin, der er institutleder på fysik og astronomi på Cardiff University, til BBC.com.
Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science.
Læs også:
Forsker: Vi finder liv i rummet om 20 år
Britiske medier amok: Der er fundet liv i rummet
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aml