KORT NYT FRA UDLANDET
Siden 1957 er størrelsen på kyllingeracen Ross 308 broiler eksploderet. Fra at veje gennemsnitligt 905 gram i 1957 havde en gennemsnitlig kylling en kampvægt på 4.202 gram i 2005. Det skriver Vox.com.
Kyllingerne får det samme foder, som de altid har fået, men ifølge forskerne er der forskellige grunde til, at de har fået vokseværk.
-
De moderne kyllinger er ifølge forskerne bedre til at omdanne foderet til brystkød. Faktisk var kyllingen fra 2005 omkring tre gange bedre til dette end kyllingerne fra 1950’erne.
-
Størrelsen på kyllingerne har også gjort kyllingekødet mere populært. Ifølge forskerne er det blandt andet den lave pris på kylling, der har fået især amerikanerne til at spise mere fjerkræ.
- Men den enorme størrelse på kyllingerne i 2005 medfører desværre en række sundhedsproblemer. Tidligere studier har vist, at kyllingerne har større risiko for at få problemer med hjertet, knoglerne og immunsystemet. Det skyldes blandt andet de ekstra kilo og adfærdsændringer.
Forskerne avlede tre typer kyllinger fra forskellige tidsperioder. De målte og vejede dem, da de havde samme alder. (Foto: Vox.com)
Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Poultry Science.
Læs også:
Forskere undersøger: Hvorfor kan kyllinger løbe omkring uden hoved?
Forskere finder ‘kylling fra helvede’
Salmonella udryddet i dansk fjerkræ
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aml