KORT NYT FRA DANMARK:
Motion har en dokumenteret positiv effekt i forbindelse med forebyggelse og behandling af type 2 diabetes.
Men gør det en forskel, hvornår vi dyrker motion?
Det vil forskere undersøge i et nyt projekt, som netop har fået en millionbevilling fra et nyt forskningsprogram: Novo Nordisk Foundation Challenge Programme.
Ifølge en pressemeddelelse vil professor Juleen Zierath fra bl.a. Københavns Universitet indgå i et internationalt samarbejde, som skal undersøge, »hvorvidt og hvordan kroppens døgnrytme har betydning for musklernes evne til at optage og omsætte sukker fra blodet, og for effekten af motion i forbindelse med type 2 diabetes.«
Ved at kortlægge kroppens ’biologiske ur’ håber forskerne på at blive bedre til at forebygge og behandle type 2 diabetes – tidligere kendt som gammelmandssukkersyge – ved hjælp af motion og kost.
Novo Nordisk Fondens bestyrelse har uddelt i alt 240 millioner til de første fire projekter i det nye forskningsprogram, som i år fokuserer på forskning i diabetes og fedme.
Læs også:
Kan type 2-diabetes kureres med kostændringer?
Regelmæssige måltider mindsker måske risikoen for blandt andet type 2-diabetes
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb