KORT NYT FRA DANMARK:
Den gule raps, der vokser på de danske marker, bruges normalt til olie og dyrefoder.
Men hvis det står til forskere på Aarhus Universitet, skal vi også putte raps-blade i vores salat.
I en pressemeddelelse skriver universitetet, at udvikling af nye hvidblomstrede rapssorter åbner for, at vi snart vil kunne spise raps som salat.
I et nyt forskningsprojekt skal det undersøges, hvilke og hvor højt et indhold af sunde plantestoffer, der er i rapssalat, og hvorvidt der kan udvikles et helsekostprodukt ud fra de sunde plantestoffer i rapsbladene.
»Vi ved fra tidligere forskning, at de plantestoffer, der findes i kål og raps, kan have en sundhedsfremmende effekt og en betydning for grønsagens smag. I projektet vil vi afdække de dybere sammenhænge mellem den nye raps’ dyrkningsmæssige egenskaber og dannelsen af de sunde plantestoffer, og hvad de betyder for både den nøddeagtige og den bitre smag,« udtaler erhvervspostdoc Marie Grønbæk i pressemeddelelsen fra Aarhus Universitet.
Forskningsprojektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og virksomheden Knold & Top ApS.
Læs også:
Danskere forvandler giftigt planteaffald til nærende dyrefoder
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb