KORT NYT FRA UDLANDET
Hvis din salat er anrettet som et kunstværk af maleren Wassily Kandisky, så har du både lyst til at betale mere for det, og det smager bedre. Det skriver The Telegraph.
Forskere har fået 60 frivillige mellem 18 – 58 år til at spise en salat, som var anrettet som et Kandisky værk og en salat, som blot var smidt sammen i en skål. Dog med de samme ingredienser.
»Den kunstinspirerede salat gav højere ratings i velsmag. Det skyldes sandsynligvis, at det æstetiske udtryk gjorde maden mere behagelig at spise,« siger Charles Spence, der er professor i
eksperimentel psykologi ved Oxford Universitet, til The Telegraph.
Ifølge The Telegraph ville de frivillige også betale mere for den flotte Kandisky anretning.
»Brugen af kunstnerisk inspiration i udformningen af den kulinariske oplevelse, selv når den anvendes simpelt, kan øge nydelsen af mad,« siger Charles Michel, der er en del af forskerholdet, til The Telegraph.
Læs også:
Kunsten at brødføde verdens befolkning
Galathea: Havbakterier blev dyrket ligesom salat og kartofler
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aml