KORT NYT FRA DANMARK:
Hvis fødevareproducenterne gad at putte lidt tang i vores forarbejdede madvarer så som hotdogpølser, frysepizzaer og pastaskruer, så ville det nedbringe antallet af hjertekarsygdomme, viser et nyt studiet. Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.
Professor i biofysik Ole G. Mouritsen fra Syddansk Universitet er medforfatter på studiet, og han mener, at tangs positive effekter er oversete.
»Visse stoffer i tang kan være af betydning for at begrænse hjerte-karsygdomme. Vi vil gerne bidrage til, at den viden bliver brugt i en samfundsmæssig sammenhæng,« siger han i pressemeddelesen.
Mange tangarter indeholder blandt andet gode proteiner, antioxidanter, mineraler, sporstoffer, kostfibre og flerumættede fedtsyrer. Desuden har tang en overvægt af kaliumsalte, som i modsætning til almindelige natriumsalte ikke giver forhøjet blodtryk.
Tangen kan blive tilsat i vores fødevarer blandt andet som tørret tangpulver, der kan erstatte en del af den mel, som indgår i fødevarerne.
Studiet er publiceret i tidsskriftet Phycologia.
Læs også:
Værsgo: Tangburgere, kartoffel-mayo og græshopper skal mætte os i fremtiden
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
mft