KORT NYT FRA DANMARK:
Spis ikke så meget mættet fedt. Sådan lød anbefalingen fra DTU Fødevareinstituttet for nogle uger siden. Udmeldingen fremkaldte dog kritik hos andre forskere, som mente, at budskabet var for unuanceret.
Blandt andet har fede oste vist sig at være sunde i nogle videnskabelige studier.
Læs artiklen: Forsker: Udmelding om mættet fedt er alt for unuanceret
DTU Fødevareinstituttet har dog udsendt en pressemeddelelse, hvor de fremlægger den videnskabelige baggrund for den skarpe udmelding.
»Enkelte studier peger på, at mættet fedt fra forskellige fødevarer påvirker risikofaktorer i forskellig retning, men samlet set giver forskningen imidlertid ikke anledning til på nuværende tidspunkt at ændre i de officielle kostanbefalinger. Der forskes løbende i betydningen af, hvilke fødevaregrupper det mættede fedt kommer fra og fedtets samspil med de øvrige stoffer i fødevarerne,« skriver DTU Fødevareinstituttet i sin pressemeddelelse.
Læs DTU Fødevareinstituttets redegørelse for videnskaben bag deres vurdering her: UDDYBENDE KOMMENTAR Mættet fedt – i passende mængder
Læs også:
Undersøgelse udfordrer kostråd: Mættet fedt giver ikke hjertekarsygdomme
Smør, margarine eller planteolier? Fedt er en kompliceret sag
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp