Når du laver en hurtig Facebook-opdatering om, hvad du laver, mener eller tænker, forsvinder den måske hurtigt igen. Alligevel er chancen for, at dine venner husker opdateringen større end chancen for, at de husker de billeder, du lægger ud på det sociale medie.
Et nyt studie viser, at mennesker er bedre til at huske personlige, skrevne opdateringer på Facebook end både billeder af ansigter og tekster fra bøger.
»Facebook bliver opdateret omkring 30 millioner gange på en time, så det er nemt at afskrive mediet, som noget, der er fyldt med dagligdagens triviale bidder af information, som vi glemmer lige så hurtigt, som vi læser det,« siger en af forskerne bag den nye undersøgelse Laura Mickes ifølge LiveScience.
»Men vores undersøgelse vender den opfattelse på hovedet og giver et realistisk indblik i, hvilke former for information, vi er kodet til at huske,« fortsætter forskeren fra University of Warwick i England.
Laura Mickes og hendes kolleger har fået forsøgspersoner til at tage en hukommelsestest, hvor forsøgspersonerne blandt andet fik vist 200 sætninger. Hver sætning var kun fremme på en computerskærm foran dem i tre sekunder. Halvdelen af sætningerne tog forskerne fra anonymiserede Facebook-opdateringer. Andre sætninger fandt de i bøger.
Alle sætninger havde den samme længde. Links, billeder, udråbstegn og smileys blev slettet fra Facebook-opdateringerne.
Bagefter skulle forsøgspersonerne huske billeder af ansigter.
Undersøgelsen viste, at forsøgspersonerne var næsten to en halv gange bedre til at huske Facebook-opdateringer end billeder af ansigter og sætninger fra bøger.
Læs også: