KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
Forskere fra DTU har som de første formået at følge en elektrons hurtige vej gennem et molekyle fra start til slut, samt skelne alle reaktionstrinnene fra hinanden. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.
Det nye resultat er et vigtigt skridt i retningen mod at forstå, hvordan planter absorberer og gemmer solens energi i kemiske forbindelser. En viden, som er vigtig for bedre at kunne udnytte solens energi.
»Der er et meget stort potentiale i fotokatalytiske systemer. Hvis vi kan lære at kontrollere elektronoverførslen i lysabsorberende molekyler får vi mulighed for at udnytte de aktiverede elektroners overskud af energi til at producere brændstoffer eller elektricitet uden store tab til varme. Derfor er indsigten i elektroners bevægelse i gennem molekyler så vigtig,« siger professor Martin Meedom Nielsen fra DTU Fysik, der har ledet studiet, i pressemeddelelsen.
Det nye resultat er opnået i samarbejde med forskere fra blandt andet Sverige, Tyskland og Japan.
Resultatet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Communications.
Læs også:
Elektroners kvantemekaniske opførsel er afsløret
Maskine kan lave komplekse molekyler
Sammenfiltrede elektroner splittet med nanotråde
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
cak