KORT NYT FRA DANMARK:
Et studie fortaget af Københavns Universitet og University of California peger på at forskere skal tænke mere evolutionært og langsigtet, når de behandler emner såsom resistente bakterier, livsstilsygdomme og tab af biodiversitet, skriver KU i en pressemeddelse. Studiet er udgivet i Science.
Det er særligt i konteksten af klimaforandringer, at den nuværende fødevaresikkerhed ikke addresseres optimalt, mener forskerne.
»Vi er nødt til at lære fra successer i alle områder, hvor evolutionsbiologi bliver anvendt, hvis vi skal blive bedre til at undgå de uønskede, evolutionære feedbackvirkninger som resistens og livsstilsygdomme. Det er åbenlyst, at vi skal styrke samarbejdet mellem fødevarer, sundhed og miljøsektorerne og udvikle en samlet strategi for at løse problemerne,« udtaler en af de amerikanske forfattere på studiet, Scott P. Carroll, biolog ved University of California, i pressemeddelsen.
Forskerne mener, at flere sygdomme og bakterier udvikler sig hurtigere end forskningen kan følge med på grund af de ekskalerede klimaforandringer. Derfor må forskningen arbejde på at udvikle langsigtede løsninger, som baserer sig på evolutionær viden og erfaring.
Læs også:
Antipsykotisk stof bekæmper resistente bakterier
Resistente bakterier kan sprede sig fra jorden
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lf