KORT NYT FRA DANMARK:
Det er ikke kun svin, der går rundt med resistente bakterier. Kyllingekød indeholder også resistente bakterier kaldet ESBL, men her er der godt nyt.
Der er nemlig fundet færre ESBL bakterier i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Det viser den årlige DANMAP-rapport udgivet af Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.
ESBL er resistent over for antibiotikatypen cefalosporiner, der ofte bruges til at behandle livstruende infektioner hos mennesker.
Selvom antallet af fundne bakterier herhjemme er faldet fra 36 procent til 25 procent, så er der fundet bakterier i omkring hver anden prøve af importeret kyllingekød i 2013, skriver Statens Serum Institut of DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.
»Når resistente ESBL-bakterier alligevel findes i danske kyllinger, er det fordi, de er kommet ind i produktionen med importerede forældredyr til de kyllinger, vi spiser i dag. ESBL-bakterier nedarves fra generation til generation, og indtil 2012 blev cephalosporiner brugt i dyrene i toppen af avlspyramiden i udlandet,« forklarer seniorforsker Yvonne Agersø fra DTU Fødevareinstituttet i pressemeddelelsen.
Læs også:
Forbrugerne må punge ud, hvis den farlige MRSA-bakterie skal udryddes
Flere farlige bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aml