Spædbørn der er i risikozonen for diabetes 1, bør indtage deres første rigtige mad i alderen fire til seks måneder, da det vil gøre udviklingen af sygdommen mindre sandsynlig. Det tyder et nyt studie på, skriver ScienceNews.org.
Type 1 diabetes, der kan ramme børn i alle aldre, sker når en immunreaktion dræber celler i bugspytkirtlen.
I studiet, der netop er udgivet i det amerikanske tidsskrift, JAMA Pediatrics, hvor 1.835 børn indgik, viste det sig, at de børn, der havde indtaget fast føde inden alderen på fire måneder, havde dobbelt så stor risiko for at udvikle diabetes, som dem der indtog mad mellem de fire og seks måneder.
Endnu mere voldsomt var det, hos de børn der først havde indtaget deres første bid efter alderen på seks måneder. De havde nemlig en tre gange så stor risiko for at udvikle diabetes.
Det var dog meget få børn, der havde spist deres første mad så sent, og derfor mener forskerne ikke helt, at man kan være sikker på de tal.
Læs også på Videnskab.dk:
Babyhjerner stimuleres af at kravle