Videnskab.dk hædres for kvalitet på nettet
Foreningen af Danske Interaktive Medier har givet Videnskab.dk en fornem pris for journalistik af høj kvalitet og for kvalificeret og populær formidling af viden.

Videnskab.dk er blandt andet sat i verden for at formidle forskning til og begejstre den yngre del af befolkningen. (Foto: Colourbox)

Videnskab.dk er blandt andet sat i verden for at formidle forskning til og begejstre den yngre del af befolkningen. (Foto: Colourbox)

Med grundig og dybdegående journalistik og evnen til at gøre det tunge forskningsstof let tilgængeligt har Videnskab.dk vundet Mediernes Internet Pris 2010.

Videnskab.dk vandt i kategorien 'Bedste nye publicistiske tiltag på internettet' over blandt andre Dagbladet Børsen og Information, som var blandt de øvrige nominerede med nyskabelser på nettet.

Grundig og dybdegående journalistik

Prisen, der uddeles af Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM, blev overrakt af Nicolai Porsbo, kanalchef i Danmarks Radio for dr.dk.

Hans og den øvrige jurys begrundelse for, at Videnskab.dk skulle have prisen, lød således:

»Vinderen har taget fat på svært tilgængeligt stof og har bredt det ud i en populær og samtidig seriøs form. Mediet har ikke en større medievirksomhed med andre medieplatforme bag sig, men arbejder med nettet som platform og udnytter mulighederne, der ligger i nettet.«

»Der er ikke tale om hurtige netnyheder, men om grundig og dybdegående journalistik. Der er tale om et nichemedie, som dog ønsker at brede sit stofområde ud til en bredere del af befolkningen, ved at gøre tungt stof mere let tilgængeligt.«

»Det lykkes flot, og mediet viser, at nettet godt kan stå alene når det gælder journalistikken. Det skal dog nævnes at der ikke er tale om et rent privatfinansieret projekt, men det skal ikke forhindre juryen i at give prisen for bedste nye publicistiske tiltag på nettet til Videnskab.dk.«

Pris fra fagfæller

Videnskab.dk modtager prisen godt to år efter etableringen som helt nyt netmedie.

»Redaktionen har arbejdet dedikeret, ihærdigt og med stort engagement for at skabe et kvalitetsmedie, hvor det vanskelige forskningsstof formidles journalistisk og populært uden at miste seriøsitet og troværdighed. Det er en stor ære at vinde Mediernes Internet Pris, og vi er særlig stolte, fordi prisen gives af dygtige fagfæller,« siger chefredaktør Vibeke Hjortlund fra Videnskab.dk.

Også priser til DR, Berlingske og Ekstra Bladet

Mediernes Internet Pris 2010 blev uddelt i seks kategorier. De øvrige kategorier og vindere er:

Bedste blogsektion: Berlingske Tidende for deres blogunivers

Bedste brugerinddragelse: Ekstra Bladet for Nationen/Min sag

Bedste brug af nettet til politik og påvirkning: Boliga for offentliggørelse af ejendomsdata på internettet, heriblandt de faktiske salgspriser

Bedste netjournalistik: Computerworld.dk og journalist Kristian Hansen for afsløring af KMD/Kommunernes omgåelse af udbudsregler samt overtrædelse af regler om modtagelse af gaver

Bedste web-tv: Danmarks Radios Pirat-tv for unge

Videnskab.dk blev tidligere på året nomineret til Specialmediernes hæderspris, Anders Bording Prisen, der gives til et medie, der på særlig iøjnefaldende vis har bidraget til højnelse af specialmediernes omdømme. De øvrige nominerede her var Ugebrevet A4 og Altinget.dk.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.