Novo Nordisk Fonden giver 100 mio. til projekter, der skal skabe begejstring for naturvidenskab

19 projekter, der skal skabe læring og begejstring over for naturvidenskab blandt børn og unge, er blevet tildelt i alt 100 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Projekterne handler om alt fra computerspil, hvor man kan bygge sin egen Mars-base til videnskabsjournalistik og en insektapp.

»Novo Nordisk Fonden finder det vigtigt at understøtte børn og unges naturfaglige læring, og vi er stolte af at bidrage til det store arbejde, der foregår på området. Vi har modtaget rigtig mange støtteværdige og kvalificerede ansøgninger fra virkelystne fagpersoner med opfindsomme projekter, og det har været en vanskelig opgave at prioritere blandt dem,« siger Berith Bjørnholm, der er leder af Novo Nordisk Fondens afdeling for naturvidenskabelig uddannelse og formidling, i en pressemeddelelse.

Projekterne er udvalgt blandt 202 ansøgere, og de tildelte bevillinger er på alt fra 19 millioner til 300.000 kroner.

Se alle projekterne nederst på denne side.

sj

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det nye krater på Mars, som er foreviget i nedenstående foto.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed. Kanalen henvender sig til unge, som bruger YouTube til at hente inspiration og viden om sundhed.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.