Gunhild Waldemar modtager Marie og August Krogh Prisen for forskning i demens

Gunhild Waldemar, der er klinisk professor og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, har modtaget Marie og August Krogh Prisen.

Hun modtager prisen for i mere end 30 år at have arbejdet for at bringe demens frem i danskernes og politikernes bevidsthed. 

Hendes arbejde har blandt andet inkluderet at etablere den første danske tværfaglige hukommelsesklinik, at etablere Nationalt Videnscenter for Demens, at være medstifter af Alzheimerforeningen og være en del af udviklingen af regeringens nationale handlingsplan for demens frem mod 2025.

»Gunhild Waldemar modtager Marie og August Krogh Prisen for sit mangeårige og utrættelige arbejde med at bekæmpe folkesygdommen demens. Hun har bidraget væsentligt til forskning og uddannelse i demens og har – ikke mindst – arbejdet for mennesker med demens. Samtidig har hun skabt fokus på de pårørende, der også i høj grad påvirkes af sygdommen,« siger Henrik Ullum, der er overlæge, professor og formand for Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber, i en pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden.

Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber, og der følger 1,5 millioner kroner med.

sj

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.