03/05 kl. 19:00
Event: 
Vin & Videnskab - Øl & Videnskab

Dyk ned i videnskaben bag øl, og drik en kold øl imens. (Foto: Shutterstock)

Dato
03/05/2018 - 19:0005/03/2018 7:00pm 05/03/2018 9:15pm Vin & Videnskab - Øl & Videnskab

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt.

Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.    

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.   

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Talere:

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo  
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab  
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter 
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk. 

Læs mere om begivenheden her. 

Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K Statens Naturhistoriske Museum Europe/Berlin public
Slut-dato
03/05/2018 - 21:1505/03/2018 7:00pm 05/03/2018 9:15pm Vin & Videnskab - Øl & Videnskab

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt.

Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.    

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.   

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Talere:

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo  
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab  
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter 
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk. 

Læs mere om begivenheden her. 

Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K Statens Naturhistoriske Museum Europe/Berlin public
Pris
150 kr. (+ gebyr)
Adresse
Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K
Arrangør
Statens Naturhistoriske Museum
03/05/2018 - 19:0005/03/2018 7:00pm 05/03/2018 9:15pm Vin & Videnskab - Øl & Videnskab

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt.

Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.    

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.   

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Talere:

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo  
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab  
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter 
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk. 

Læs mere om begivenheden her. 

Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K Statens Naturhistoriske Museum Europe/Berlin public

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt.

Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.    

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.   

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Talere:

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo  
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab  
PER KØLSTER Brygger, bryggeriejer, forfatter 
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk. 

Læs mere om begivenheden her. 

Se flere events