Zombier ville udslette mennesker på 100 dage
Kilde: 
09 januar 2017

Hvis zombie-pandemien en dag bliver en realitet, har vi mennesker angiveligt kun 100 dage til at få udlevet vores drømme og sagt farvel til dem, vi elsker. Det har studerende fra University of Leicester ved hjælp af en matematisk model fundet ud af, skriver livescience.com.

Studiet er publiceret i det peer-reviewede tidsskrift Journal of Physics Special Topics.

Forskerne er nået frem til beregningen ved hjælp af den matematiske SIR-model, som bruges inden for epidemiologien til at udregne, hvordan sygdomme spreder sig over tid.

De lavede deres beregninger ud fra, at hver enkelt zombie ville have 90 procent succes med at finde og inficere ét menneske om dagen. Zombie-pandemien ville dermed være dobbelt så smitsom som Den Sorte Død, der hærgede Europa i 1300-tallet.

Forskerne gik ligeledes ud fra, at en zombie kunne leve 20 dage. De regnede ud, at det ville tage 20 dage for en enkelt zombie at starte en epidemi og fandt frem til, at der efter 100 dage med 190 millioner zombier på Jorden ville være kun 181 mennesker tilbage.

LÆS OGSÅ: Forsker: Sådan overlever du Zombie-pandemien

De studerende skriver dog i studiet, at en mere realistisk model vil tage forbehold for, at hver enkelt zombie vil finde færre mennesker med tiden, da der simpelthen vil være færre mennesker at finde.

»Vi har heller ikke inkluderet muligheden for, at mennesker kan dræbe zombierne,« skriver de i studiet.

Men frygt ikke: I en efterfølgende artikel rettede de studerende deres model til. De udvidede zombiens levetid til et år, men gav også hvert menneske 10 procent chance for at slå en zombie ihjel om dagen.

Desuden gav de kvinder i den fødedygtige alder mulighed for at reproducere sig selv hvert tredje år.

Ud fra denne model ville menneskepopulationen hurtigt falde til få hundrede, men zombierne ville dø efter 10.000 dage, hvorefter menneskene ville begynde at genvinde deres kræfter.

LÆS OGSÅ: Vores DNA elsker gyserfilm

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du, når zombierne overtager verden

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.