21 unge forskere modtager 205 mio. kr. fra Villum Fonden

Et nyt hold yngre, særligt talentfulde forskere inden for teknisk- og naturvidenskabelig forskning er udvalgt til at være Villum Young Investigators - Villum Fondens talentprogram.

De 21 forskere kommer fra Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet, og de modtager hver mellem 7 og 10 mio. kr, skriver Villum Fonden i en pressemeddelelse. 

»Vores strategi er baseret på en grundlæggende tro på, at ypperlige videnskabsfolk udfører fremragende forskning,« siger Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden.

»Derfor har vi med Villum Young Investigator Programme fokus på at støtte de allerbedste unge talenter og bidrage til at give dem de bedste muligheder og rammer for at udfolde sig og opbygge egne forskergrupper de kommende år – og derigennem yde et væsentligt bidrag til teknisk og naturvidenskabelig forskning,« tilføjer han.

Villum Young Investigators modtager den formelle hæder ved Villum Fondens årlige uddeling af Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig forskning den 23. januar 2019 i Det Kongelige Bibliotek i København.

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker