Forsker efter aparte studie: Fisk har en personlighed
26 september 2017

Har fisk en personlighed?

Det satte fiskeforsker og ph.d. i evolutionær biologi ved University of Exeter Tom Houslay sig til at undersøge for to år siden, skriver Washingtonpost.com.

I sit akvarium med 105 små guppyer fiskede han hver tredje dag en fisk op, placerede den i et kar helt for sig selv og udsatte den for nogle mere eller mindre traumatiske nærdødsoplevelser.

For eksempel kunne han lade fisken stå ansigt til ansigt med en rovfisk, der befandt sig på den anden side af en glasvæg.

Imens noterede Tom Houslay, hvordan guppyerne reagerede.

»Nogle gik straks i skjul. Samtidig holdt andre op med at bevæge sig og måske håbede på, at de ikke blev set. Andre styrtede fra side til side og op og ned for at i håb om at flygte,« fortæller han til Washingtonpost.com.

Tom Houslay og hans forskerhold havde desuden givet fiskene forskellige farvekoder, så man over længere tid kunne spore nogle særlige personlighedstræk blandt de enkelte fisk.

Her så man et klart system i, at nogle fisk var gennemført mere modige end andre, mens nogle var mere kujonagtige.

Med dette kunne Tom Houslay konkludere, at fiskene har og udvikler forskellige personlighedstræk, skriver Washingtonpost.com.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Functional Ecology.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.