Vildt: Jordskælv løftede havbunden i New Zealand
Kilde: 
18 november 2016

Et jordskælv, målt til 7,8 på Richter-skalaen, ramte New Zealand mandag, og det var så kraftigt, at det trak havbunden op gennem sandet - og hele to meter op i luften. Det skriver Sciencealert.com.

Det hele skete så hurtigt, at der stadig var masser af havdyr på havbunden, da lokale beboere opdagede, at havbunden stak frem.

»Jeg har aldrig set det her før under et jordskælv, og det er første gang, jeg ser noget som det her,« siger marinegeolog Joshu Mountjoy fra  New Zealand’s National Institute of Water and Atmospheric Research, til Sydney Morning Herald.

»Det vil tage noget tid, før det her (område red.) bliver normalt igen,« siger han.

Mandagens jordskælv ramte New Zealand hårdt, og efterlod 1.000 mennesker strandet, 2 mennesker døde og adskillige mennesker såret. 

Effekten har været ekstra intens, fordi to rystelser ramte næsten samtidig, og nu frygter man, at styrken på efterchokkene kan være tegn på, at endnu et jordskælv er på vej.

Du kan se billeder af den hævede havbund fra vulkanologen Janine Krippkers twitter-profil herunder.

LÆS OGSÅ: Blev jordskælvene i Haiti sat i gang af mennesker?

LÆS OGSÅ: Frankrigs ældste A-kraftværk ligger i muligt jordskælvsområde

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.