Vild opdagelse kan være en kæmpe hvalpenis

For nyligt opdagede TikTok-brugeren Afri Gregory, hvad der måske kan være en hvalpenis.  (Foto: @bootscootinaf/TikTok)

For nyligt opdagede TikTok-brugeren Afri Gregory, hvad der måske kan være en hvalpenis.  (Foto: @bootscootinaf/TikTok)

Kilde: 
20 oktober 2022

Den er glat, lyserød og »ligesom størrelsen på mit ben, eew,« lyder det i videoen fra TikTok-brugeren Afri Gregory. Hun har opdaget et legeme fra et dyr, som er skyllet op på en lille ø ud for Queensland i Australien. 

Hvad det præcis er, og hvor det stammer fra, er stadig uvist, men flere spekulerer på, om det tilhører en hval, som nu svømmer rundt uden sin enorme penis.

Det fortæller nyhedsmediet ScienceAlert. 

Den største hvalart, vi kender, er blåhvalen (Balaenoptera musculus). Artens penislængde er i gennemsnit mellem 2,5 og 3 meter, hvilket er en del større end den aflange kødklump, der er fundet på den australske ø. 

Zoolog Vanessa Pirotta fra Macquarie University i Australien vil ikke afvise, at det kan være en hvalpenis, som TikTok-brugeren har fundet og filmet. 

»Det kan også være noget andet fra et tilfældigt havdyr, såsom en hajlever,« siger hun til onlinemediet Newsweek, men erkender, at legemet kan sammenlignes med en hvalpenis, ud fra dens form, størrelse og andre ligheder.

Hvis det rent faktisk er en hvalpenis, der er skyllet op, er der ifølge ScienceAlert størst sandsynlighed for, at den har tilhørt en pukkelhval (Megaptera novaeangliae). De er nemlig i Queensland-farvandene for at yngle netop nu. 

Og når de enlige hanner svømmer rundt og synger for at få selskab, har forskere fundet ud af, at pukkelhvalerne ofte har erektion. Det kan være, at en af dem har lokket de forkerte til sig, og at mødet med et rovdyr, såsom en spækhugger, kan have forårsaget ulykken, skriver ScienceAlert.

Se TikTok-videoen her.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.