Videnskab.dk udgiver rapport om erfaringer med YouTube-indsats
Ny rapport skal dele erfaringer fra YouTube-indsats med andre fagprofessionelle, som også arbejder med vidensformidling og YouTube.
Klimax Videnskab.dk YouTube-kanal unge klima konstruktiv

Klimax er Videnskab.dk's YouTube-serie om klima og grøn livsstil. (Logo: HolyMoly)

Klimax er Videnskab.dk's YouTube-serie om klima og grøn livsstil. (Logo: HolyMoly)

Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling har siden februar 2020 arbejdet med en YouTube-indsats, der skal gøre unge klogere på naturvidenskab og klima. Nu udgiver arbejdsgruppen en rapport om erfaringer fra dette projekt.

Se eller download rapporten her.

Rapporten indeholder beskrivelser af arbejdsmetoder, målgruppen, konceptbeskrivelse samt resultaterne af projektet.

Projektet er løbende evalueret, blandt andet gennem feedback fra målgrupperepræsentanter, hvilket også fremgår af rapporten.

Klimax-projektet, som rapporten beskriver, er støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere om projektet her

Rapport skal udbrede viden til andre fagpersoner

Formålet med at lave rapporten er at dele projektets erfaringer, således at andre fagprofessionelle kan få glæde af dem. Det gælder både fagpersoner, der arbejder med YouTube og med vidensformidling mere generelt.

Erfaringerne fra projektet blev også delt ved et netværksarrangement, der blev afholdt den 17. juni 2021. Arrangementet blev optaget, og kan ses i sin fulde længde i en artikel på Videnskab.dk

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.