Verdens ældste spækhugger, Granny, er død
Kilde: 
04 januar 2017

Verdens ældste spækhugger, der blev kaldt Granny, er forsvundet og er ifølge forskere formodentlig død. Det skriver bbc.com

Den gamle hval er vurderet til at være mere end 100 år gammel, og dens officielle navn var J2. 

»Det var uundgåeligt, at denne dag ville oprinde, men det er en meget trist nyhed og endnu et slag for denne gruppe,« siger Darren Croft fra University of Exeter, der leder en forskergruppe, som har fulgt Granny og andre ældre hunspækhuggere, ifølge bbc.com

I de seneste år har Granny »hjulpet sin familiegruppe med at overleve ved at dele sin viden, om hvor og hvornår føde kan findes,« tilføjer han.   

Granny blev sidst set 12. oktober 2016 i Salish-havet ud for Vancouver og Seattle, mens hun svømmede nordpå langt foran de andre spækhuggere i sin gruppe. Det fortæller Ken Balcomb fra Center for Whale Research, der har fulgt spækhuggerne i området i årtier. 

»Selvom J2 nu er væk, vil vi i de næste mange årtier fortsætte med at have gavn af det fantastiske data, vi i Center for Whale Research har indsamlet om hendes liv i løbet af de seneste 40 år,« siger han til bbc.com.   

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.