Utrolig video: Grådig grævling graver hel ko ned
Kilde: 
04 april 2017

(Video: The Guardian)

En amerikansk grævling er blevet filmet, mens den graver en død kalv ned. Det er aldrig set før, og det vidner om grævlingens utrolige graveevner, skriver theguardian.com.

Forskerne fangede grævlingen midt i gerningen ved hjælp af en af flere kamerafælder, som de havde sat op ved syv forskellige kadavere af kalve i Utah i USA.

Fælderne blev sat op i januar sidste år for at undersøge, hvilke ådselsædere der ville finde frem til dem.

»Jeg havde forventet at vi ville få en masse gribbe og måske nogle ørne og prærieulve og andre dyr. Men så kom den her grævling og stjal showet,« siger Evan Buechley, der er ph.d.-studerende på University of Utah og medforfatter på studiet med fotofælderne, til The Guardian.

Evan Buechley blev mistænksom, da han var ude for at undersøge de døde dyr, og et af dem var forsvundet.

»Jorden var rodet, men jeg havde ikke regnet med, at kalven ville være begravet,« siger han til The Guardian.

Et kig på billederne fra kamerafælden afslørede dog, hvad der var sket. En grævling begyndte at grave kalven ned, så snart den så den. Og selv om grævlingen egentlig er et natdyr, gravede den både nat og dag.

I time lapse-videoen, som du kan se øverst i artiklen, kan man se, hvordan grævlingen graver rundt om kalven, indtil denne til sidst synker ned i jorden, efterhånden som de gravede tunneler falder sammen.

Efter grævlingen har dækket den døde ko med jord, ser den endda ud til at tage et hvil oven på bunken.

»Jeg blev virkelig chokeret, forbløffet og begejstret,« siger Evan Buechley til The Guardian.

Da han kontrollerede de andre kamerafælder, opdagede han, at en anden kalv også var blevet næsten fuldstændigt begravet af en anden grævling. Det tyder ifølge forskerne på, at der ikke er tale om et enestående tilfælde, og at grævlinger måske står for flere forsvundne ådsler, end man tidligere har troet.

Ifølge studiet, der netop er publiceret i tidsskriftet Western North American Naturalist, er det første gang, man har opdaget en grævling begrave noget, der er større end den selv.

Kalvene vejede omkring 23 kilo, mens den amerikanske grævling i gennemsnit vejer 6,3 kilo, hvis det er en hun, og 8,6 kilo hvis det er en han.

Forskerne mener, at grævlingen graver koen ned, så den holder sig længere, og så andre dyr ikke kan få fat i den. Dermed kan grævlingen spise uforstyrret i flere dage.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.