Utrolig fototeknik afslører smukke, skjulte kropsdele
Igen i år præsenterer den internationale fotokonkurrence Wellcome Image Awards årets bedste medicinske videnskabsbilleder. Se blandt andet, hvordan rygsøjlen på en mus ser ud, når den er under tidlig udvikling. Eller kom helt vildt tæt på kattes knurhår.

Videnskaben er ikke altid lige til at forstå. Især ikke den biomedicinske. Derfor benytter mange forskere sig af veludviklede metoder til at visualisere deres forskning: 3D-prints, billedmanipulation, polariserede lysmikroskopier eller bare gode gammeldags fotografier.

Fotokonkurrencen Wellcome Image Awards fremviser igen i år de smukkeste, mest informative og teknisk stærke billeder, der gør den biomedicinske forskning forståelig og fascinerende for de fleste.

Et ekspertpanel bestående af forskere og formidlere har udvalgt 22 finalister til fotokonkurrencen, og du kan se et udsnit af dem, vi bedst kan lide, i galleriet ovenfor.

Samtlige 22 finalister kan ses i et galleri på Wellcome Image Awards' hjemmeside. På hjemmesiden kan du også stemme på dit favoritbillede og vinde et print af et af billederne. 

Konkurrencen er opkaldt efter samler

Konkurrencen er opkaldt efter Henry Solomon Wellcome, der i 1800-tallet blev rig på at sælge medicin i tabletform frem for pulver og væsker, som man havde gjort førhen.

Han brugte store dele af sin formue på at samle medicinske bøger og malerier med medicinske motiver på. 

Efter hans død i 1936 er hans samling blevet udstillet i 'Wellcome Collection' i London, men du behøver ikke rejse over Nordsøen for at se samlingen. Store dele af den er tilgængelig på Wellcome Images, så alle kan nyde godt af hans store lidenskab for medicinske illustrationer.

Finalisterne til årets Wellcome Image Awards blev offentliggjort 15. marts 2017. Billederne udstilles over hele verden fra 16. marts 2017.

Videoen her fortæller mere om tankerne bag Wellcome Image Awards. (Video: Wellcome Trust/ YouTube)

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud

Det sker