Undersøgelse: 8 ud af 10 i Grønland har oplevet klimaforandringerne på egen krop
21 december 2018

I Grønland mærker de klimaforandringerne på egen krop.

Det konkluderer forskningsprojektet Greenlandic Perspectives Survey ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Forskerne, der kommer fra Københavns Universitet og Grønlands Universitet, har spurgt ind til, hvordan 606 indbyggere på tværs af alle kommuner i Grønland personligt har oplevet effekterne af klimaforandringerne.

Her svarede 79 procent, eller hvad der svarer til 8 ud af 10, at de personligt har oplevet effekter af klimaforandringerne. Kun omkring 13% svarer, at de ikke har oplevet effekter af det ændrede klima, og 8% ikke er sikre.

»Vi har her et helt friskt billede af, hvordan indbyggerne fra 13 forskellige byer og bygder fra alle kommuner på tværs af Grønland oplever klimaforandringerne, og det er markant, at så mange svarer ja til for eksempel at have oplevet konsekvenserne af det forandrede klima på eget liv,« siger Kelton Minor, forsker i Kraks Fond Byforskning og ph.d.-stipendiat ved Københavns Universitet.

Undersøgelsen viser også, at mange indbyggere i Grønland generelt er optaget af klimaet. 62 procent af de adspurgte svarede således, at klimaforandringerne er et vigtigt eller meget vigtigt emne, mens kun 13 procent mener, at det ikke er så vigtigt.

Et lille flertal mener endda, at klimaet er vigtigere end den økonomiske vækst. 39 procent har svaret, at miljøbeskyttelsen er vigtigst af alt, mens 25 procent prioriterer økonomisk vækst over miljøet. Hele 37 procent har dog ingen mening om det eller ønsker ikke at svare.

Du kan se flere resultater fra forskningsprojektet Greenlandic Perspectives Survey i dette PDF-dokument fra Københavns Universitet.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.