Udrydningstruet hvidt næsehorn får Tinder-profil
Hvidt nordligt næsehorn Sudan Tinder

Her ses Sudan med modellen og Bollywood-skuespilleren Nagris Fakhri. (Foto: Make it Kenya/Stuart Price)

Her ses Sudan med modellen og Bollywood-skuespilleren Nagris Fakhri. (Foto: Make it Kenya/Stuart Price)

26 april 2017

Den populære datingapp Tinder har fået en ny bruger. Det er hverken en veltrænet mand eller en charmende kvinde, men det kenyanske nordlige hvide næsehorn med tilnavnet Sudan. Det skriver huffingtonpost.com.

Sudan er ligesom så mange andre fyre endt på Tinder, fordi han søger kærligheden. Og det er ret akut: Han er verdens sidste nordlige hvide næsehornshan, og han har derfor desperat brug for en hun at parre sig med. 

»Det er ikke for at være for direkte, men min arts skæbne afhænger af mig. Jeg yder godt under pres. Jeg elsker at spise græs og slappe af i mudderet. Ingen problemer. 183 cm høj og 2,3 ton, hvis det betyder noget,« lyder hans profil. 

Miljøforkæmpere håber, at Sudans Tinderprofil kan hjælpe dem med at indsamle penge til den 9 millioner dollars (svarende til 61,5 millioner kroner) dyre fertilitetsbehandling, som er nødvendig, da naturlig parring ikke er lykkedes for det truede næsedyr.

Lykkes det, vil forskerne bruge Sudans sæd til at befrugte et æg fra én af verdens sidste to nordlige hvide næsehornshunner. Fosteret ville så blive indsat i en 'rugemor' blandt de sydlige hvide næsehorn, som er markant mere udbredte.

Men krybskytter kan sælge hornene fra hvide næsehorn til en højere kilopris end guld eller kokain, og Sudans dyrepassere frygter, at han bliver dræbt eller med sine høje alder på 43 år dør, inden de har indsamlet nok penge til fertilitetsbehandlingen.

Et ja-swipe til højre på Sudans Tinderprofil, som er tilgængelig i 190 lande og på 40 sprog, fører brugeren videre til Ol Pejeta donationshjemmesiden. Lige da det nordlige hvide næsehorn kom online, var hans profil så populær, at hjemmesiden crashede.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.