Trump vil skrotte al NASA's klimaforskning
Kilde: 
23 november 2016

NASA's klimaafdeling, Earth Science Division, må forvente at blive lukket, når Trump træder til som præsident. Det skriver theguardian.com.

Trump vil nemlig skrue ned for, hvad han kalder politisk videnskab og satse på udforskningen af det ydre rum, da han har en ambition om, at vi skal have udforsket størstedelen af Solsystemet inden udgangen af dette århundrede.

NASA's klimaafdeling forsker i temperaturer, is, skyer og andre klimafænomener, og de bruger blandt andet et netværk af satellitter, der bidrager med informationer om klimaforandringerne. Faktisk har klimaafdelingen hos NASA ifølge theguardian.com med årene fået et større budget, mens rumforskningen er blevet sat lidt tilbage.

»Vi mener, at NASA's rolle handler om udforskningen af det ydre rum. Jordforskning bør derfor placeres hos andre agenturer, hvor de har det som deres primære fokus. Det er klart, at det er svært at stoppe alle NASA’s programmer, men fremtidige programmer skal helt klart placeres andetsteds,« siger Bob Walker, der er en af Trumps rådgivere, til theguardian.com og fortsætter:

»Jeg tror, at klimaforskning er nødvendigt, men det er i den grad blevet politisk, og det har undermineret en masse af forskernes arbejde. Trumps beslutninger skal baseres på solid forskning og ikke politisk videnskab,« siger han til theguardian.com.

Klimaforskere er generelt bekymrede over Trumps holdning til klimaforandringerne, som, han mener, ikke er menneskeskabte. Derfor skræmmer udmeldingen om, at NASA's klimaforskning skal neddrosles, forskerne.

»Vi lever på Jorden, og der er så meget at opdage, og det er essentielt at observere mange ting fra rummet. Informationer om Jorden og dens atmosfære og have er essentiel for vores liv. Rumforskning er en luksus, mens jordforskning er essentiel,« siger Kevin Trenberth, der er seniorforsker hos National Center for Atmospheric Research, til theguardian.com.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.