Troede den var uddød: Verdens største bi er dukket op i Indonesien efter 38 år

Et ægte bi-rakel! Se den gigantiske bi i videoen her. (Video: The Guardian)

Et ægte bi-rakel! Se den gigantiske bi i videoen her. (Video: The Guardian)

Kilde: 
22 februar 2019

Bzzt. Verdens største bi er dukket op igen efter 38 år, hvor ingen har set noget til den.

Det er et hold amerikanske og australske biologier, der har fundet bien Megachile pluto, som også er kendt som Wallace-bien, på en indonesisk ø, skriver the Guardian.

LÆS OGSÅ: Hvad kan jeg gøre for at hjælpe bierne?

Bien, som er på størrelse med en menneskelig tommelfinger, fandt de i et termitbo i et træ omkring to meter over jorden.

»Det var vildt betagende at se denne ‘flyvende bulldog’ af et insekt, som, vi var sikre på, ikke eksisterede mere,« fortæller Clay Bolt, en af fotograferne, der var med på ekspeditionen, ifølge the Guardian.

»At se, hvor smuk og stor arten er i levende live, at høre lyden af dens gigantiske vinger, der brummede, da den fløj forbi mit hoved, var bare fantastisk,« tilføjer han.

Den gigantiske bi, der kan blive op til 4 centimeter lang, blev opdaget af den britiske opdagelsesrejsende Alfred Russel Wallace på den indonesiske ø Bacan i 1858.

Efter opdagelsen havde forskere ikke set bien igen før 1981, hvor Adam Messer, en amerikansk entomolog, så den på tre indonesiske øer.

Siden da har ingen set bien, før nu hvor man har fundet én hunbi, hvilket altså skaber håb om, at arten stadig trives.

LÆS OGSÅ: Mystisk massedød blandt bier forklaret

Det er på trods af, at bien er truet af en massiv skovrydning i Indonesien, og at dens størrelse gør den til et mål for »skruppelløse bi-‘samlere’«.

»Vi ved, at der er en risiko ved at sprede nyheden om genopdagelsen, da bien er i høj kurs, men de skruppeløse samlere ved allerede godt, at bien findes derude,« fortæller Robin Moore, der er bevaringsbiolog Global Wildlife Conservation, ifølge the Guardian.

LÆS OGSÅ: Bier forstår det matematiske koncept nul

LÆS OGSÅ: Forskere: Hold op med at slå hvepse ihjel! De er lige så vigtige som bier

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.