Ifølge planen skal ballonfærden finde sted i 2015, og teleskopet skal op i 40.000 meters højde.
Det er helt oppe i det øverste lag af jordens atmosfære, hvor der næsten ikke er noget luft.
Så vil teleskopet være højt nok oppe til at kunne tage lige så gode billeder, som hvis det var blevet skudt ud med en raket og havde bevæget sig i en bane rundt om jorden.
Men en ballonopsætning er langt billigere end en raketudskydning.
BETII står for Ballon Experimental Twin Telescope for Infraread Interferometry, og teleskopet skal bruges til at studere, hvordan stjerner bliver til.
Kombinerer data fra to mindre teleskoper
Forskerne er primært interesserede i forskellen på stjerner, der bliver til stjernetåger, og de stjerner, der opstår helt for sig selv.
For at undersøge dette skal teleskopet se på rummet i det fjerninfrarøde spektrum af elektromagnetisk stråling.
For at opnå de bedst mulige billder skal teleskopet bruge en teknik, der hedder interferometri. Det betyder, at der kombineres data fra to mindre teleskoper.
Selve riggen, som de to teleskoper skal sidde på, er omkring ti meter lang, to meter bred og lidt over 2,5 meter høj. De to teleskoper sidder i hver deres ende så langt fra hinanden som muligt.
Fik hjælp fra studerende
Den heliumfyldte ballon er 75 gange 90 meter, og teleskopet skal kun være oppe i de 40 kilometers højde i omkring et døgn, før det daler ned igen.
I udviklingen af BETTII-projektet har NASA fået hjælp af mange studerende, som har haft mulighed for at prøve sig af som praktikanter i den amerikanske rumfartsorganisation.
Her kan du se en af de studerende forklare mere om projektet, da det var i sin spæde opstart:
Og her er en video, hvor studerende fortæller om, hvordan det var at være praktikant i NASA:
© forskning.no Oversat af Anna Bestle