Tal 'hundesprog', og styrk båndet mellem dig og din hund
09 marts 2018

»Er du fars lille hund? Er du fars lille hund? Er du det? Er du det? Ja, du er.«

‘Hunde-sprog’ - måden hvorpå mennesket kommunikerer med sin hund - ser ud til at styrke forholdet mellem hund og hundeejer, konkluderer nyt studie fra det britiske University of York. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Den såkaldte 'hunde-sprog' minder på mange måder om 'babysprog' - et fænomen, hvis positive effekt tidligere er påvist af forskere.

»Den skingre, rytmiske tale er udbredt, når mennesker interagerer med hunde i vestlige kulturer, men der findes ikke megen viden om, hvorvidt det kommer voksne hunde til gode, ligesom det gør med babyer,« siger Katie Slocombe, en af forskerne bag studiet og lektor i psykologi ved University of York, ifølge pressemeddelelsen.

Katie Slocombe og hendes forskerhold udførte en række eksperimenter, hvor de skiftevis udsatte nogle test-hunde for ‘hunde-sprog’ og ganske normal menneskelig hverdagssnak.

For eksempel blev hundene af nogle mødt med klassiske hunde-fraser som: »Du er en god hund« og: »Skal vi gå en tur?«, mens andre blev mødt med hverdagsagtige-fraser som: »Jeg var i biografen i går aftes.«

Siden blev de hverdagsagtige-fraser mikset med den skingre rytmiske tale, man kender fra 'hunde-sprog', mens de klassiske hunde-fraser blev pakket ind i et kedeligt hverdags-toneleje.

Ifølge forskerne reagerede hundene bedst på ‘hunde-sprog’ i det skingre toneleje, mens de var upåvirkede af både normal hverdagssnak, hverdagssnak i det skingre toneleje og ‘hunde-sprog’ i et hverdags toneleje.

Det viser ifølge forskerne, at hunde reagerer på en blanding af form og indhold i ‘hunde-sprog’.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Animal Cognition.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.