Forskere: Hjælp os med at finde de danske ulve
03 november 2017

Hvis du er ude i den danske natur og spotter en lort, der minsandten ligner en ulvelort, så skynd dig at hive telefonen frem og tag et billede.

Forskere fra Aarhus Universitet skal nemlig til at kortlægge ulvene i Danmark. Derfor ønsker de hjælp fra os borgere, til at opbygge et såkaldt 'ulveatlas'. Atlasset skal give en idé om, hvor de danske ulve befinder sig. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

»Selv om der i dag er opsat vildtkameraer, og en række frivillige indsamler oplysninger og indsender prøver med mulige DNA-spor, er der stadig brug for yderligere frivillige kræfter for at indsamle langt mere information om ulvenes udbredelse,« fortæller Kent Olsen, der er projektleder ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, ifølge pressemeddelelsen.

Forskerne skal lave et register over alle ulve i Danmark, hvor de blandt andet vil samle DNA-prøver og sammenligne det med ulve i Tyskland.

Folk, der ser en ulv, eller tror, de ser en ulv, kan tage et billede eller en video og lægge det ind på ulveatlas.dk.

Inden du klikker løs efter enhver lort, du ser, så læg lige en tokrone eller en anden genstand, som man kender målene på, ved siden af. Så kan forskerne nemlig regne størrelsesforholdet ud og rent faktisk finde ud af, om lorten stammer fra en ulv.

Ulvelort adskiller sig i øvrigt normalt ret meget fra hundelort, skriver naturguide.dk. Ulvens lort er nemlig ofte fyldt af hår fra byttedyr og kan være ret lys – nogle gange næsten hvid af knoglerester (kalk).

agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.