Surikater ser ud til at boble af lykke over at få besøg af mennesker i zoo efter corona-nedlukning
Surikatfamilie

Surikaternes adfærd ændrede sig efter genåbning af de zoologiske haver. (Foto: Shutterstock)

Surikaternes adfærd ændrede sig efter genåbning af de zoologiske haver. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
18 marts 2021

Du eller dine børn har sikkert savnet at gå i zoologisk have under nedlukningen.

Men faktisk lader et af dyrene, nemlig surikaten, som du nok bedst kender som Timon i Løvernes Konge, også til at være henrykt over gensynet med mennesker.

Det viser et nyt studie i Applied Animal Behaviour Science, hvor forskere i tre britiske og en sydamerikansk zoo har observeret dyrenes adfærd under genåbningen af parkerne, skriver Live Science.

»Vi kan ikke sige, hvad dyrene følte, men den positive adfærd, som vi observerede, foreslår, at gæsternes genkomst har været en positiv og engagerende oplevelse for surikaterne,« siger førsteforfatter Ellen Williams, der forsker i dyreadfærd ved Harper Adams University i Storbritannien, til Live Science. 

Forskerne undersøgte både surikater og pingviners adfærd under og efter nedlukningen ved at overvåge dem og notere, hvad de gjorde, i vinduer på fem minutter ad gangen.

Surikaterne lod til at være glade for parkernes genåbning, idet de legede mere og i højere grad hjalp med at holde hinanden rene efter genåbningen. 

Pingvinerne derimod, var ikke synligt eksalterede over corona-genåbningen. De opførte sig ens, uanset om parken var fuld af gæster eller fuldstændig tom.

 

ast

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.