Studie: Klimaforandringerne kan skabe global øl-mangel
Kilde: 
16 oktober 2018

Der er problemer nok at tage af, hvis vi skal diskutere, hvad klimaforandringerne kan føre med sig. Men nu melder en ny mulighed sig på banen: Verdens øl-produktion.

Det skriver CNN.

Klimaforandringerne vil unægteligt påvirke Jordens kornsorter, og blandt andet byg, der bruges til øl, vil blive ramt af stigende temperaturer og tørke.

En gruppe forskere i Kina drak øl efter arbejde, da de fik ideen til at lave nogle beregninger, der skulle forudsige, hvordan klimaforandringer kan påvirke Jordens ølproduktion og ølpriser.

Ved hjælp af klimaberegningsmodeller regnede de sig frem til, at vi kan forvente et fald på mellem 3 og 17 procent i produktionen af byg – afhængigt af om vi ser på bedste eller værste scenarie.

Samtidig vil prisen ifølge økonomer stige med gennemsnitligt 50 procent.

Det er vigtigt at pointere, at der er tale om beregninger, og at studiet er en forudsigelse. Men det er stadig værd at have i baghovedet, at klimaforandringerne også kan påvirke hverdagens goder.

»Hvis du ikke har lyst til, at det skal ske – hvis du stadig vil kunne drikke et par øl – så er den eneste mulighed at dæmpe klimaforandringerne,« siger Dabo Guan, der er medforfatter på studiet og professor i klimaforandringer og økonomi ved University of East Anglia i Storbritannien, til CNN.

Studiet er udgivet i Nature Plants

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.