Strandet hval viser sig at være helt ny art
Hvalart Ny Opdagelse

En helt ny art, som man oprindelig troede var en underart af brydeshvalen, der ses på billedet her, er blevet opdaget i Florida i USA. (Foto: Shutterstock).

En helt ny art, som man oprindelig troede var en underart af brydeshvalen, der ses på billedet her, er blevet opdaget i Florida i USA. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
10 februar 2021

I januar 2019 skyllede en 11,5 meter lang hval op på stranden Sandy Key i Florida i USA.

I resterne af hvalen fandt forskere et stort stykke hård plastik.

Oprindeligt troede de, at hvalen var en underart af en brydeshval (Balaenoptera brydei), der er en del af finhval-familien.

Efter en genetisk analyse viser det sig, at hvalen er en nyopdaget art, som lever i Den Mexicanske Golf. Dens navn er 'Rice’s whale' (Balaenoptera ricei).

Det skriver LiveScience.

Forskerne fortæller desuden, at der kun lever mindre end 100 af disse hvaler, og arten er derfor i stor risiko for at uddø, lyder det ifølge en pressemeddelelse fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), der studerer havforholdene i Nordamerika.

Hvalart Ny Opdagelse

Patricia Rosel, der er professor ved National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), undersøger resterne af eksemplaret af hvalarten 'Rice's Whale', der er blevet bekræftet som en ny art efter en genetisk analyse. (Foto: NOAA).

Livet i Den Mexicanske Golf er farligt for hvalerne, da området jævnligt er udsat for oliespild og sammenstød mellem dyr og både.

Riceshvalen adskiller sig fra brydeshvalen i både størrelse og vægt.

Hvor brydeshvalen kan komme op og veje næsten 25 ton og blive 15,2 meter lange, kan riceshvalen veje komme op og veje mere end 27 ton, men til gengæld kan den kun blive op til 12,8 meter lang.

Du kan læse mere om studiet i tidsskriftet Marine Mammal Science.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.