Stegelmann spørger forskere: Hvor realistiske er rumfilm?
I serien 'Science VS Fiction' spørger Jakob Stegelmann danske forskere, hvad videnskaben har at sige til alt fra King Kong til kunstig intelligens.

(Video: Jakob Stegelmanns Filmproduktion)

(Video: Jakob Stegelmanns Filmproduktion)

»It's true. The Force, the Jedi, all of it. It's all true.«

Sådan forsikrer rumhelten Han Solo i Star Wars-filmen The Force Awakens fra 2015.

Og selvom han står overfor karaktererne Rey og Finn, er det os, han taler til. Han beder os om for en tid at glemme vores skepsis og tro det utrolige. For hvem har ikke ønsket at tage biografsalens magi med sig ud af mørket?

I en serie på YouTube tryktester Jakob Stegelmann, mangeårig vært på DR's Troldspejlet, sammen med danske forskere alt fra overlysfart til evigt liv – i hvert fald som det er beskrevet i fiktionens verden.

Du kan følge med i serien her på Videnskab.dk, hvor det første gang handler om rummet og rumfart.

De kloge professorer Anja C. Andersen fra Niels Bohr Institutet og John Leif Jørgensen fra DTU Space reagerer på blandt andet 'hypersøvn' i filmen Alien og dogfights mellem rumskibe i Star Wars.

Måske er det OK at tro lidt på fremtiden? Virkelighedens teknologi handler jo også om at gøre det umulige muligt...

Om serien Science VS Fiction

I YouTube-serien Science VS Fiction spørger Jakob Stegelmann, mangeårig vært på DR's Troldspejlet, en række forskere og fagfolk om, hvad videnskaben har at sige til alt fra King Kong til kunstig intelligens.

Her finder du alle afsnit af serien på Videnskab.dk:

Serien er blevet til takket være støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk