Smid alt, hvad du har i hænderne! Årets sjoveste dyrebillede skal findes
Det er tredje gang, Comedy Wildlife afholder sin fotokonkurrence, hvor der dystes i at vise verdens dyr fra deres sjoveste sider. Find din favorit i galleriet herunder, og stem!

Naturen kan være smuk. Den kan være skræmmende. Og så kan den være virkelig komisk, når dyr bliver fanget på kamera i uvante situationer.

For tredje år i træk afholder The Comedy Wildlife en fotokonkurrence, der hædrer årets sjoveste dyrebilleder, og de 41 finalister, der i år kæmper om at være sjovest, er fundet.

Hvem, der skal vinde, kan du være med til at bestemme ved at afgive din stemme på Comedy Wildlifes hjemmeside, hvor alle 41 finalister er samlet.

Flere tusinde billeder er blevet indsendt, og et dommerpanel har udvalgt finalisterne på baggrund af sjove udtryk, komiske positioner og besynderlige interaktioner dyr og dyr imellem.

egern balance split sjove dyrebilleder meme

Hvem kan spise en nød og gå i split på to blomster samtidig? Det kan det her egern. Billedet hedder 'Split'. (Foto: Geert Weggen/Comedy Wildlife Photo Awards) 

Dyr er sjove, når de opfører sig menneskeligt

Et kig på finalisterne viser nogle tendenser. Flere af dem er billeder af dyr, der på den ene eller den anden måde har et menneskeligt anstrøg.

Som for eksempel elgen herunder, der lurer på fotografen fra sit skjul bag et træ.

Andre eksempler, som du blandt andet kan se i galleriet øverst i artiklen, er en bjørn med hovedpine, pingviner, der mobber en hvalros, og to fisk i en hed udveksling af kys.

Det hænder, at dyr har en så stærk lighed med mennesker (i nogles øjne), at de ligefrem bliver opkaldt efter deres menneskelige dobbeltgængere.

Det har Videnskab.dk lavet en quiz om, og du kan tage den her: Kendisquiz: Kan du gætte, hvem dyret er opkaldt efter?

elg Comedy Wildlife Photo Awards sjove dyrebilleder konkurrence

Fotografen har her hentet inspiration fra den Oscar-vindende film 'Tiger på spring, drage i skjul' fra 2000, da han skulle navngive sit værk. Titlen er 'Crouching Tiger, Peeking Moose', og dragen er så at sige udskiftet med en elg. (Foto: Jamie Bussey/Comedy Wildlife Photo Awards)

Vil beskytte dyrelivet på Jorden

To naturfotografer står bag konkurrencen, der blev afholdt for første gang i 2015, og mens det umiddelbare mål er at få dig til at skraldgrine, når du ser de fjollede dyr, så er der også en dybere mening.

Konkurrencen sker nemlig i samarbejde med Born Free Foundation, hvis mål det er at hjælpe til med beskyttelsen af planetens dyreliv.

Se flere sjove dyrebilleder i galleriet øverst i artiklen, og tjek alle 41 finalister ud på fotokonkurrencens hjemmeside.

Og hvis du ikke kan få nok af sjove dyr, kan du også købe Comedy Wildlifes nye bog med endnu flere skægge billeder.

Vinderen af konkurrencen offentliggøres 15. november 2018.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Det sker