Smid alt, hvad du har i hænderne! Årets sjoveste dyrebillede skal findes
Det er tredje gang, Comedy Wildlife afholder sin fotokonkurrence, hvor der dystes i at vise verdens dyr fra deres sjoveste sider. Find din favorit i galleriet herunder, og stem!

Naturen kan være smuk. Den kan være skræmmende. Og så kan den være virkelig komisk, når dyr bliver fanget på kamera i uvante situationer.

For tredje år i træk afholder The Comedy Wildlife en fotokonkurrence, der hædrer årets sjoveste dyrebilleder, og de 41 finalister, der i år kæmper om at være sjovest, er fundet.

Hvem, der skal vinde, kan du være med til at bestemme ved at afgive din stemme på Comedy Wildlifes hjemmeside, hvor alle 41 finalister er samlet.

Flere tusinde billeder er blevet indsendt, og et dommerpanel har udvalgt finalisterne på baggrund af sjove udtryk, komiske positioner og besynderlige interaktioner dyr og dyr imellem.

egern balance split sjove dyrebilleder meme

Hvem kan spise en nød og gå i split på to blomster samtidig? Det kan det her egern. Billedet hedder 'Split'. (Foto: Geert Weggen/Comedy Wildlife Photo Awards) 

Dyr er sjove, når de opfører sig menneskeligt

Et kig på finalisterne viser nogle tendenser. Flere af dem er billeder af dyr, der på den ene eller den anden måde har et menneskeligt anstrøg.

Som for eksempel elgen herunder, der lurer på fotografen fra sit skjul bag et træ.

Andre eksempler, som du blandt andet kan se i galleriet øverst i artiklen, er en bjørn med hovedpine, pingviner, der mobber en hvalros, og to fisk i en hed udveksling af kys.

Det hænder, at dyr har en så stærk lighed med mennesker (i nogles øjne), at de ligefrem bliver opkaldt efter deres menneskelige dobbeltgængere.

Det har Videnskab.dk lavet en quiz om, og du kan tage den her: Kendisquiz: Kan du gætte, hvem dyret er opkaldt efter?

elg Comedy Wildlife Photo Awards sjove dyrebilleder konkurrence

Fotografen har her hentet inspiration fra den Oscar-vindende film 'Tiger på spring, drage i skjul' fra 2000, da han skulle navngive sit værk. Titlen er 'Crouching Tiger, Peeking Moose', og dragen er så at sige udskiftet med en elg. (Foto: Jamie Bussey/Comedy Wildlife Photo Awards)

Vil beskytte dyrelivet på Jorden

To naturfotografer står bag konkurrencen, der blev afholdt for første gang i 2015, og mens det umiddelbare mål er at få dig til at skraldgrine, når du ser de fjollede dyr, så er der også en dybere mening.

Konkurrencen sker nemlig i samarbejde med Born Free Foundation, hvis mål det er at hjælpe til med beskyttelsen af planetens dyreliv.

Se flere sjove dyrebilleder i galleriet øverst i artiklen, og tjek alle 41 finalister ud på fotokonkurrencens hjemmeside.

Og hvis du ikke kan få nok af sjove dyr, kan du også købe Comedy Wildlifes nye bog med endnu flere skægge billeder.

Vinderen af konkurrencen offentliggøres 15. november 2018.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk